Zaalbooks - old & rare, literature, travel, horses & horsemanship, utrecht, books on books
antiquarian bookdealer
old & rare, literature, travel, horses & horsemanship, utrecht, books on books
Nederlandse versie
Bond Van Handelaren In Oude Boeken

THIS BOOK IS NOT LONGER AVAILABLE, CLICK HERE TO SEARCH OUR DATABASE.

Nederlandse oecologische flora. Wilde planten en hun relaties. Deel 1 - 5.

Author

E.J. Weeda, R. Westra (e.a.)

Publisher[Amsterdam]: IVM, VARA & VEWIN, 1985-1994
Edition1
Weight9000 gram
CF
Keywords Phytogeography, Forests and forestry, Marsh ecology, Grassland ecology, Aquatic plants, Botany, Wild flowers, Flora , Ecologie, Plantengeografie, Plantenecologie
Booknumber 21887
Category's Exact Sciences (Biology)
Exact Sciences (Botany)

Vijf volumes. 4to, pp.304; 304; 302; 317; 400. Gebonden met stofomslagen. Rijkelijk geïllustreerd. Inclusief lit. opg en indices.


Dit vijfdelige standaardwerk over de Nederlandse Oecologische Flora, geeft een overzicht van alle in ons land voorkomende planten en hun adaptatie aan de verschillende ecosystemen. Systematisch wordt een beeld gegeven van de beschreven plant in relatie tot de omgevingsfactoren. Zaken als verspreiding, groeiplaatsen, milieufactoren en de relatie met andere soorten, worden zeer deskundig door de auteur behandeld. Ook de lagere plantensoorten, zoals de wolfsklauwgewassen en de minder bekende symbiotische plantachtigen als korstmossen, komen aan de orde. Bijzonder interessant is het vijfde deel, waarin de grootste plaats wordt ingeruimd voor de grassenfamilie, de meest onontbeerlijke van alle plantenfamilies in de diverse ecosystemen. Tevens worden paddestoelen, insecten en zoogdieren behandeld die relaties met een bepaalde plantensoort onderhouden. De beschrijvingen van de soorten zijn evenals de aquarellen en kleurenfoto's van hoge kwaliteit. Het separaat uitgegeven registerdeel ontbreekt. Elk deel echter is voorzien van een register op wetenschappelijke en Nederlandse benamingen. Voorplat omslag eerste deel met een heel klein scheurtje. Verder in prima staat. Mooie set.

Prijs € 160.00
    Zaal Books © All rights reserved. All prices on this website are VAT inclusive.
development by inforvision